Αιμορροΐδες - τύποι, συμπτώματα, στάδια θεραπείας και πρόληψη

Πόνος όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα λόγω αιμορροΐδων

Οι αιμορροΐδες είναι κιρσοί του πρωκτικού κόλου, οι οποίες εκφράζονται με παθολογική διόγκωση των αιμορροΐδων και σχηματίζουν σπηλαιώδεις προσκρούσεις που βρίσκονται έξω στην είσοδο του ορθικού σωλήνα και μέσα στην οριακή ζώνη της εξόδου.

Τύποι αιμορροΐδων

Οξείες αιμορροΐδες

Οι οξείες αιμορροΐδες εκδηλώνονται με μια έντονη εμφάνιση ενός αιμορροϊδικού "εξογκώματος" κοντά στον πρωκτό με σημαντικό πόνο. Οι οξείες αιμορροΐδες, κατά κανόνα, εμφανίζονται στο φόντο των χρόνιων αιμορροΐδων, αλλά μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε υγιείς νέους. Οι οξείες αιμορροΐδες, στη γλώσσα των γιατρών, είναι φλεβοθρόμβωση της περιγεννητικής ζώνης.

Χρόνιες αιμορροΐδες

Έχουμε ήδη μιλήσει για τι είναι οι αιμορροΐδες και ποια είναι τα συμπτώματα των αιμορροΐδων. Επιπλέον, έχοντας κατά νου την ταξινόμηση των αιμορροΐδων, γράψαμε για το τι αποτελεί εσωτερικές αιμορροΐδες και εξωτερικές αιμορροΐδες. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για την έννοια των «χρόνιων αιμορροΐδων»: τι είδους ασθένεια είναι, οι αιτίες της εμφάνισής της, μέθοδοι θεραπείας και επίσης πώς διαφέρει από άλλους τύπους αιμορροΐδων.

Παράγοντες που επηρεάζουν την πιθανή ανάπτυξη της νόσου:

 • συχνή διάρροια ή δυσκοιλιότητα
 • Εγκυμοσύνη και τοκετός
 • Κατάχρηση πικάντικων τροφίμων και αλκοολούχων ποτών
 • υπερβολική σωματική δραστηριότητα

Οι χρόνιες αιμορροΐδες κινούνται σε κύματα, οπότε σε περιόδους βελτίωσης ο ασθενής μπορεί να πιστεύει ότι η ασθένεια έχει υποχωρήσει, αλλά η κατάσταση αναπόφευκτα επιδεινώνεται. Οι χρόνιες αιμορροΐδες συχνά μετατρέπονται σε οξείες αιμορροΐδες, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε νέκρωση του πρωκτού και, σε προχωρημένα στάδια, δηλητηρίαση από το αίμα.

Διάγνωση χρόνιων αιμορροΐδων

Παραδοσιακές μέθοδοι διάγνωσης χρόνιων αιμορροΐδων: ανοσοσκόπηση και σιγμοειδοσκόπηση. Κατά τη διάρκεια της ανοσοσκόπησης, το ορθό εξετάζεται με ένα ειδικά αναπτυγμένο όργανο - ένα ωροσκόπιο, το οποίο, εάν καθοδηγείται προσεκτικά, ο ασθενής δεν αισθάνεται πόνο. Η σιγμοειδοσκόπηση πραγματοποιείται με μια συσκευή που αποτελείται από ένα σωλήνα, μια λάμπα και ένα όργανο για την παροχή αέρα - οι χειρισμοί με ένα σιγμοειδοσκόπιο δεν απαιτούν αναισθησία.

Εξωτερικές ή εξωτερικές αιμορροΐδες

Αν και είναι ήδη σαφές από το όνομα "εξωτερικές αιμορροΐδες" ότι αυτός ο τύπος ασθένειας είναι εξωτερικός, είναι κυρίως στις άκρες του πρωκτού με τη μορφή φανταχτερών αιμορροΐδων που βρίσκονται κυρίως γύρω από τον πρωκτό και μπορούν να εντοπιστούν ανεξάρτητα από τη σάρωση του περιβάλλον με τον πρωκτό του δακτύλου σας.

Στην ιατρική πρακτική, υπάρχουν τρία στάδια εξωτερικών (εξωτερικών) αιμορροΐδων:

 • το πρώτο στάδιο - ελαφρά κοκκίνισμα του δέρματος είναι ορατό γύρω από τον πρωκτικό σωλήνα. Εξωτερικά, σχεδόν δεν υπάρχουν άλλα σημάδια. Ο ασθενής μπορεί να αισθανθεί μια ελαφριά αίσθηση καψίματος ή κνησμού στον πρωκτό.
 • το δεύτερο στάδιο - η επιφάνεια του ιστού γύρω από τον πρωκτικό σωλήνα είναι φλεγμονή. Εμφανίζεται οίδημα. Ο ασθενής αρχίζει να εμφανίζει οξύ πόνο όταν κάθεται ή περπατά για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • το τρίτο στάδιο - το πρήξιμο γύρω από τον πρωκτό γίνεται περισσότερο σαν όγκος. Παίρνει ένα σκούρο κόκκινο χρώμα και προκαλεί βασικό πόνο για τον ασθενή.

Τα κύρια συμπτώματα των εξωτερικών αιμορροΐδων:

 • στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης των αιμορροΐδων, αυτό είναι ένα ελαφρύ κοκκίνισμα του δέρματος και ελαφρύ κνησμό.
 • Οίδημα και έντονος πόνος όταν περπατάτε ή κάθεστε.
 • Ίχνη αίματος στα κόπρανα. Αν και η αιμορραγία είναι η εξαίρεση με τις εξωτερικές αιμορροΐδες, ακόμη περισσότερο όταν οι αιμορροΐδες είναι ελαφρώς διογκωμένες. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν οι σβώλοι διογκωθούν πολύ, τότε όταν αδειάσει, το δέρμα μπορεί να τραυματιστεί και να εμφανιστεί αίμα.
 • Το κύριο σύμπτωμα των εξωτερικών αιμορροΐδων είναι, φυσικά, αιμορροΐδες (εξογκώματα), τα οποία μπορεί να ποικίλουν σε μέγεθος ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης των αιμορροΐδων.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εξωτερικές αιμορροΐδες ουσιαστικά δεν ενοχλούν τον ασθενή με τα συμπτώματά του. Αυτό είναι μόνο στη διαδικασία επιδείνωσης της ασθένειας.

Οι αιτίες των εξωτερικών (εξωτερικών) αιμορροΐδων

Οι εξωτερικές αιμορροΐδες προκαλούνται από το γεγονός ότι το τοίχωμα της φλέβας που συγκρατεί τον κόμπο στη θέση του αποδυναμώνεται σοβαρά και επομένως μετατοπίζεται. Τα ακόλουθα με τη σειρά τους οδηγούν σε αποδυνάμωση των μυών του φλεβικού τοιχώματος:

 • καθιστική ζωή;
 • Άρση βαρών ή επίπονη σωματική δραστηριότητα.
 • συχνή δυσκοιλιότητα, συνοδευόμενη από μεγάλη προσπάθεια.
 • Εγκυμοσύνη ή εμφάνιση μετά τον τοκετό λόγω σοβαρού στρες.
 • λανθασμένη διατροφή.

Υπό την επίδραση των παραπάνω παραγόντων, οι εξωτερικές αιμορροΐδες αρχίζουν να αναπτύσσονται στο 90% των περιπτώσεων.

Επιπλοκές εξωτερικών (εξωτερικών) αιμορροΐδων

Εάν το αίμα σταματήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην πυελική περιοχή, πυκνώνει και μπορεί να σχηματιστεί θρόμβος αίματος. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί στην ανάπτυξη θρόμβωσης. Αυτό κλείνει τη φλέβα και περιπλέκει τη ροή του αίματος. Για το λόγο αυτό, τέτοιες εξωτερικές αιμορροΐδες ταξινομούνται ως οξείες μορφές αιμορροΐδων.

Εσωτερικές ή υποβλεννογόνες αιμορροΐδες

Θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε τι είναι οι εσωτερικές αιμορροΐδες (υποβλεννογονική), ποια είναι τα κύρια συμπτώματά τους και γιατί συμβαίνουν. Η κατανόηση αυτού είναι πολύ σημαντική, διότι η γνώση των κύριων συμπτωμάτων και σημείων της εκδήλωσης της νόσου θα σας επιτρέψει να αποτρέψετε την ανάπτυξή της στα αρχικά στάδια με τον ελάχιστο χρόνο και υγειονομική περίθαλψη.

Σημεία ή συμπτώματα εσωτερικών αιμορροΐδων

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να ειπωθεί ότι οι εσωτερικές αιμορροΐδες είναι το αρχικό στάδιο ανάπτυξης των αιμορροΐδων. Είναι ένας τύπος αιμορροΐδας που ο ασθενής σχεδόν δεν αισθάνεται καθόλου. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα όπως ελαφρά φαγούρα στον πρωκτό, αίσθημα παρουσίας ξένου σώματος ή ελαφριά αίσθηση καψίματος στον πρωκτό. Τα ελαφριά αιματηρά σημεία στα κόπρανα είναι επίσης ένα από τα συμπτώματα των εσωτερικών αιμορροΐδων.

Λόγοι εμφάνισης εσωτερικών αιμορροΐδων

Οι εσωτερικές αιμορροΐδες μπορούν να εμφανιστούν λόγω της επίδρασης πολλών αρνητικών παραγόντων:

 • Λίγη σωματική δραστηριότητα ή συχνή συνεδρίαση (π. χ. εργασία στο γραφείο).
 • ακατάλληλη διατροφή που οδηγεί σε δυσκοιλιότητα ή διάρροια. Και προκαλούν την ανάπτυξη αιμορροΐδων.
 • Άρση βαρών ή σωματική εργασία. Για παράδειγμα, πολύ άρση βάρους στο γυμναστήριο ή πολύ σωματικό άγχος που εμφανίζεται στις γυναίκες κατά τον τοκετό και που μπορεί να οδηγήσει σε αιμορροΐδες.

Όλοι οι παραπάνω λόγοι προκαλούν αυξημένη ροή αίματος στη λεκάνη και υπερχείλιση των φλεβών του ορθού, γεγονός που συμβάλλει στην ανάπτυξη αιμορροΐδων στο εγγύς μέλλον.

Επιπλοκές από εσωτερικές αιμορροΐδες

Όταν το αίμα σταματά στην αιμορροΐδα, μπορεί να εμφανιστεί θρόμβωση. Σε αυτήν την περίπτωση, ο ασθενής αισθάνεται αμέσως έντονο πόνο στην περιοχή του πρωκτού, γεγονός που καθιστά τις κινήσεις του πολύ δύσκολες.

Όχι σπάνια, εκτός από τη θρόμβωση, μπορεί να εμφανιστεί μια οξεία φλεγμονώδης διαδικασία, η οποία εξαπλώνεται κυρίως στον παρακτορικό ιστό που περιβάλλει το ορθό από όλες τις πλευρές και προκαλεί την αποσύνθεσή του.

Στάδια αιμορροΐδων

Πρώτο στάδιο

Το πρώτο στάδιο των αιμορροΐδων είναι η έναρξη της νόσου, κατά την οποία οι αιμορροΐδες δεν έχουν ζωντανές εκδηλώσεις. Συχνά, οι αιμορροΐδες δεν διαγιγνώσκονται στο πρώτο στάδιο, καθώς, παρά τα μικρά συμπτώματα και όλες τις εκδηλώσεις της νόσου, ο ασθενής δεν προσέχει την κατάστασή του και δεν απευθύνεται σε ειδικό. Στο πρώτο στάδιο της εμφάνισης αιμορροΐδων, πρακτικά δεν υπάρχουν επιδεινώσεις.

Τα κύρια συμπτώματα των αιμορροΐδων στο πρώτο στάδιο είναι:

 • Κνησμός στον πρωκτό
 • μια αίσθηση υγρασίας στον πρωκτό, αυτό συμβαίνει επειδή ένα φλεγμονώδες υγρό απελευθερώνεται από το ορθό, το οποίο ερεθίζει το δέρμα γύρω από τον πρωκτό.
 • Αιμορραγία, συνήθως με κινήσεις του εντέρου. Στο πρώτο στάδιο των αιμορροΐδων, η αιμορραγία δεν είναι άφθονη, ίχνη συνήθως παραμένουν στο χαρτί τουαλέτας.
 • Στο πρώτο στάδιο των αιμορροΐδων, είναι ευκολότερο να απαλλαγείτε από την ασθένεια, επομένως είναι απαραίτητο να μην κάνετε αυτοθεραπεία, αλλά να εμπιστευτείτε έναν ειδικό που θα σας βοηθήσει να επιστρέψετε σε μια πλήρη ζωή το συντομότερο δυνατό, όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε Με τη θεραπεία, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να έχετε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Δεύτερος όροφος

Το δεύτερο στάδιο των αιμορροΐδων είναι μια λογική συνέχεια της νόσου σε περίπτωση που ο ασθενής που ανακάλυψε τα συμπτώματα της εμφάνισης αυτής της νόσου δεν απευθύνθηκε σε ειδικό σε εύθετο χρόνο.

Συμπτώματα του δεύτερου σταδίου των αιμορροΐδων:

 • Οι αιμορροΐδες αυξάνονται αισθητά, εμφανίζονται επιδεινώσεις της νόσου.
 • Το κάψιμο και ο κνησμός εντείνονται, που προκαλείται από την έκκριση υγρού από τον πρωκτό.
 • ο πόνος εμφανίζεται κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου - αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα περιττώματα που κινούνται μέσω των εντέρων έρχονται σε επαφή με αιμορροΐδες.

Τρίτο τμήμα

Τα συμπτώματα των δύο προηγούμενων σταδίων των αιμορροΐδων παραμένουν: κνησμός και κάψιμο στον πρωκτό, πόνος στον πρωκτό και ορθό, αιμορραγία μετά την αφόδευση και πρόπτωση αιμορροΐδων. Ωστόσο, όλα αυτά τα συμπτώματα επιδεινώνονται σημαντικά και αρχίζουν να ενοχλούν σοβαρά τον ασθενή.

Τα χαρακτηριστικά συμπτώματα του τρίτου σταδίου της αιμορροϊδικής νόσου μπορούν να θεωρηθούν το γεγονός ότι οι κόμβοι πέφτουν όχι μόνο όταν τεντώνεστε όταν κάνετε αφόδευση, αλλά και όταν σηκώνετε βαριά αντικείμενα ή με ελάχιστη σωματική άσκηση.

Ο ασθενής μπορεί να δει τα συμπτώματα των αιμορροΐδων, αλλά είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί μόνος του η ασθένεια, ειδικά σε τόσο σοβαρό στάδιο. Το γεγονός είναι ότι οι κόμβοι στον πρωκτό μπορεί να υποδηλώνουν άλλες ασθένειες του ορθού - όπως όγκους ή πολύποδες. Επομένως, μόνο ένας επαγγελματίας πρωκτολόγος μπορεί να συνταγογραφήσει τις σωστές μεθόδους θεραπείας των αιμορροΐδων στο τρίτο στάδιο της νόσου.

Επίπεδο τέσσερα

Το τελευταίο, τέταρτο στάδιο των αιμορροΐδων είναι το πιο σοβαρό όταν η ασθένεια είναι δύσκολη. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά της θεραπείας του τέταρτου σταδίου των αιμορροΐδων.

Συμπτώματα αιμορροΐδων τέταρτου σταδίου:

 • Στο πλαίσιο μιας αναπτυσσόμενης νόσου, εμφανίζονται επιπλοκές όπως η θρόμβωση και τα έλκη.
 • ο τόνος των μυών του σφιγκτήρα μειώνεται, ως αποτέλεσμα της οποίας είναι δυνατή η ακούσια διαφυγή αερίων, καθώς και υγρά κόπρανα.
 • Απόρριψη υδατώδους φύσης, η οποία είναι η παραγωγή ενζύμων του κατακρημνισμένου ορθικού βλεννογόνου.
 • μπορεί να συμβεί διάβρωση του δέρματος στην περιοχή του πρωκτού.
 • Οι αιμορροΐδες είναι συνεχώς έξω, είναι αδύνατο να διορθωθούν ακόμη και χειροκίνητα.
 • Η αιμορραγία μπορεί να είναι τόσο σοβαρή που ο ασθενής έχει αναιμία.
 • ο ασθενής αισθάνεται συνεχώς πόνο, τόσο όταν κάθεται όσο και όταν περπατά, αλλά ο πόνος επιδεινώνεται ιδιαίτερα κατά την αφόδευση.

Θεραπεία αιμορροΐδων με γνωστά μέσα

Κατά κανόνα, μετά την ανακάλυψη των πρώτων σημείων αιμορροΐδων, ένα άτομο δεν βιάζεται προς τον πρωκτολόγο, αλλά προσπαθεί να απαλλαγεί από την ασθένειά του μόνο του. Και στην πραγματικότητα, οι αιμορροΐδες έχουν πολλαπλά στάδια της νόσου που μπορείτε να προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από το σπίτι μόνοι σας στο πρώτο στάδιο.

Στο πρώτο στάδιο των αιμορροΐδων, μόλις αισθανθείτε τα σημάδια της νόσου, απορρίψτε εκείνα τα τρόφιμα που μπορούν να ερεθίσουν το στομάχι. Για παράδειγμα, είναι λιπαρό, γλυκό, πικάντικο και, φυσικά, αλκοολικό. Στο πρώτο στάδιο της νόσου, χρησιμοποιούνται αλοιφές ή πρωκτικά υπόθετα, τα οποία μπορούν να αγοραστούν στο φαρμακείο χωρίς ιατρική συνταγή. Η θεραπεία με αποδεδειγμένες λαϊκές θεραπείες είναι επίσης κατάλληλη, όπως λίπανση εξωτερικών αιμορροΐδων με μέλι ή ωμά κεριά πατάτας για τη θεραπεία εσωτερικών αιμορροΐδων.

Το δεύτερο και το τρίτο στάδιο των αιμορροΐδων επιτρέπουν επίσης τη χρήση της παραδοσιακής ιατρικής σε συνδυασμό με τη θεραπεία με φάρμακα. Ωστόσο, σε αυτά τα στάδια της νόσου, οι πρωκτολόγοι συνήθως συνταγογραφούν ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους θεραπείας - για παράδειγμα, η απολίνωση αιμορροϊδικών κώνων με δακτυλίους λατέξ, η οποία είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μη χειρουργικές διαδικασίες για τη θεραπεία των αιμορροΐδων.

Το τέταρτο στάδιο της θεραπείας για τις αιμορροΐδες συνήθως σχετίζεται με αναιμία και μεγάλη απώλεια αίματος, έτσι ένα ασθενοφόρο καλείται συχνά για τον ασθενή καθώς εξαφανίζεται από την απώλεια αίματος. Στο τέταρτο στάδιο των αιμορροΐδων, απαιτείται επειγόντως χειρουργική επέμβαση, μετά την οποία ο ασθενής δεν θα μπορεί να εργαστεί για δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποκατάστασης.

Δαχτυλίδι θεραπείας με αιμορροΐδες

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα για να απαλλαγείτε από τις αιμορροΐδες μεταξύ των ελάχιστα επεμβατικών θεραπειών είναι η θεραπεία με δακτυλίους λατέξ.

Οι αιμορροΐδες αντιμετωπίζονται με δακτυλίους λατέξ για να απαλλαγούν από τις εσωτερικές αιμορροΐδες. Αυτή η διαδικασία διαρκεί μόνο δέκα λεπτά και πραγματοποιείται σε πολυκλινική υπό την καθοδήγηση ενός πρωκτολόγου. Η ουσία της διαδικασίας έχει ως εξής: ένα ανοσκόπιο εισάγεται στο ορθό, στο οποίο, με τη σειρά του, εισάγεται ένας συνδετήρας με δακτύλιο λατέξ. Αυτός ο δακτύλιος είναι εξαιρετικά ελαστικός και τοποθετείται στο πόδι της αιμορροΐδας με τη βοήθεια ενός συνδέτη, μετά τον οποίο αφαιρείται το ωροσκόπιο από το ορθό.

Θεραπεία με αιμορροΐδες με λέιζερ

Η θεραπεία με λέιζερ για αιμορροΐδες ονομάζεται επίσης πήξη με λέιζερ, αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται σε διάφορους ιατρικούς τομείς και η πρωκτολογία είναι μία από αυτές. Οι ενδείξεις για την απομάκρυνση με λέιζερ των αιμορροϊδικών κώνων είναι εσωτερικοί και εξωτερικοί κόμβοι. Η απομάκρυνση των αιμορροΐδων με λέιζερ είναι επίσης δυνατή παρουσία θρόμβωσης εξωτερικών αιμορροΐδων. Η ουσία αυτής της τεχνικής έχει ως εξής: με εσωτερικές αιμορροΐδες, το λέιζερ καίει το κομμάτι από το εσωτερικό, μετά το οποίο το κομμάτι θα μειωθεί αισθητά. Για εξωτερικές αιμορροΐδες, το κομμάτι αποκόπτεται από τη δέσμη λέιζερ και οι ιστοί συνδέονται χωρίς αιμορραγία.

Τα οφέλη της θεραπείας με λέιζερ για αιμορροΐδες είναι:

 • ανώδυνη διαδικασία - πολλοί ασθενείς, που πηγαίνουν στον πρωκτολόγο για πρώτη φορά, φοβούνται τον πόνο των χειρισμών. Το ίδιο πράγμα τρομάζει τους ασθενείς όταν σκέφτονται χειρουργικές επεμβάσεις καθώς εξελίσσεται η ασθένεια. Ο ασθενής δεν αισθάνεται πόνο κατά την έκθεση με λέιζερ.
 • Η αφαίρεση της αιμορροΐδας διαρκεί μόνο 15 λεπτά.
 • Δεν υπάρχει περίοδος ανάρρωσης - ο ασθενής μπορεί να πάει στο σπίτι αμέσως μετά την επέμβαση και να πάει στη δουλειά την επόμενη μέρα.
 • χωρίς αιμορραγία - η χειρουργική επέμβαση με λέιζερ διαβρώνει τα αιμοφόρα αγγεία που μπορεί να αιμορραγούν, εμποδίζοντας τον ασθενή να χάσει αίμα.
 • Δεν υπάρχουν πρακτικά αντενδείξεις για την έκθεση σε λέιζερ, μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για ρωγμές στην πρωκτική περιοχή, καθώς και για φλεγμονή.

Έτσι, μπορούμε να μιλήσουμε για μια ανώδυνη και αποτελεσματική μέθοδο θεραπείας αιμορροΐδων, χωρίς προφανείς αντενδείξεις και επώδυνες αισθήσεις. Η θεραπεία των αιμορροΐδων με λέιζερ βρίσκεται όλο και πιο συχνά στη σύγχρονη πρωκτολογία, καθώς αυτή η μέθοδος έχει αποδειχθεί.

Θεραπεία αιμορροΐδας με υπόθετα

Τα ορθικά υπόθετα έχουν ορισμένα προφανή πλεονεκτήματα - δεν λιώνουν σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά αξίζει να εισαγάγετε τα υπόθετα στον πρωκτό, καθώς δρουν τοπικά στην προβληματική περιοχή και λιώνουν από τη θερμοκρασία του σώματος. Επιπλέον, τα ορθικά υπόθετα είναι επίσης τόσο αποτελεσματικά επειδή απορροφώνται στο αίμα αρκετά γρήγορα, γεγονός που επηρεάζει επίσης το ρυθμό με τον οποίο βελτιώνεται η κατάσταση του ασθενούς.

Σήμερα υπάρχει μια τεράστια λίστα υπόθετων για αιμορροΐδες που προσφέρονται από τη φαρμακευτική βιομηχανία. Ωστόσο, ποια υπόθετα είναι κατάλληλα για τον ασθενή εξαρτάται από το στάδιο, τη σοβαρότητα της νόσου, καθώς και από την ιδιαιτερότητα και τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά ενός ατόμου.

Θεραπεία αιμορροΐδας με ανακουφιστικά

Κατά κανόνα, χρησιμοποιείται μια ολόκληρη σειρά μεθόδων και φαρμακολογικών παρασκευασμάτων για την απομάκρυνση των ασθενών από αιμορροΐδες. Ωστόσο, υπάρχουν φάρμακα που είναι ιδιαίτερα επιτυχημένα στη βελτίωση της κατάστασης του ασθενούς. Θα εξετάσουμε ένα φάρμακο με μενθόλη και αναισθητικά και πώς να το χρησιμοποιήσουμε για ασθενείς με αιμορροΐδες.

Τέτοια κεφάλαια χρησιμοποιούνται είτε ως αλοιφή είτε ως λύση. Ανακουφίζουν το σύνδρομο πόνου, επιπλέον, ανακουφίζει τις φλεγμονώδεις διαδικασίες τοπικά στον τόπο δράσης του.

Οι ουσίες από τις οποίες παρασκευάζονται τέτοια φαρμακολογικά παρασκευάσματα είναι εξαιρετικές για την προώθηση της αγγειοσυστολής, ανακουφίζοντας έτσι τον πόνο του ασθενούς.

Μέθοδοι θεραπείας αιμορροΐδων με αναισθητικές αλοιφές και διαλύματα:

 • Είναι απαραίτητο να λιπαίνετε τις αιμορροΐδες με αλοιφή - κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, αφήστε την αλοιφή όλη τη νύχτα. Μια πλήρης πορεία θεραπείας είναι μια πορεία δύο εβδομάδων ακολουθούμενη από ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων.
 • Το πρωί μετά από μια κίνηση του εντέρου, πρέπει να πλύνετε καλά τον εαυτό σας. Στη συνέχεια, πρέπει να τυλίξετε το δείκτη σε έναν επίδεσμο και να το λερώσετε. Είναι απαραίτητο να εισαγάγετε έναν επίδεσμο και λιπανμένο δάκτυλο στον πρωκτό και να μετακινηθείτε γρήγορα στο δάχτυλό σας πολλές φορές στο ορθό. Οι ασθενείς λένε ότι ο πόνος είναι αρκετά σοβαρός κατά τη στιγμή της διαδικασίας, αλλά μετά από πέντε διαδικασίες που πρέπει να γίνουν το πρωί μπορείτε να δείτε μια σημαντική βελτίωση της κατάστασης.
 • Πάρτε ένα βαμβακερό στυλεό και το λιπάνετε καλά με ένα διάλυμα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το ταμπόν στις αιμορροΐδες και λιπαίνετε απαλά ολόκληρο τον πρωκτό.

Τέτοια φάρμακα είναι αρκετά αποτελεσματικά για να απαλλαγούν από τις αιμορροΐδες. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι περισσότεροι ασθενείς βιώνουν μια αισθητή αίσθηση καψίματος και μια δυσάρεστη αίσθηση μυρμηγκιάσματος κατά τη χρήση, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

Αποστείρωση

Η αποστειρωτική αιμορροΐδα είναι μια μέθοδος που καθιστά δυνατή όχι μόνο την απομάκρυνση των υπαρχόντων αιμορροΐδων, αλλά και την αποτροπή της επανεμφάνισης των αιμορροΐδων σε ένα υγιές άτομο. Η μέθοδος είναι να συνδέσετε τις αρτηρίες που τροφοδοτούν αίμα με τις αιμορροΐδες. Κατά συνέπεια, οι αιμορροΐδες παραμένουν χωρίς παροχή αίματος και σκληραίνονται με την πάροδο του χρόνου. Οι σύγχρονοι πρωκτολόγοι συμπληρώνουν την απολίνωση των αρτηριών με μια σύσφιξη των αιμορροΐδων.

Αυτή η διαδικασία εκτελείται σε νοσοκομείο, διαρκεί μισή ώρα και πραγματοποιείται με ενδοφλέβια αναισθησία. Μια ειδική συσκευή εισάγεται στο ορθό του ασθενούς - ένα ωροσκόπιο που φωτίζει. Το ωροσκόπιο είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα υπερήχων που ανιχνεύει την αρτηρία μέσω παλμών και βρίσκει την ακριβή θέση του αγγείου. Το δοχείο είναι δεμένο με ειδικό υλικό, το οποίο στη συνέχεια διαλύεται από μόνο του. Οι ίδιοι χειρισμοί εκτελούνται σε όλες τις αρτηρίες που οδηγούν στον κόμβο. Οι ίδιες οι αιμορροΐδες πρέπει να ράβονται από πάνω προς τα κάτω χρησιμοποιώντας ένα ειδικό χειρουργικό νήμα. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην κανονική ζωή μετά από 2 ημέρες. Μετά την επέμβαση, η αιμορροΐδα μειώνεται μετά από 3 εβδομάδες.

Η μέθοδος εκφυλισμού έχει πολλά πλεονεκτήματα και θεωρείται πλέον μία από τις πιο σύγχρονες στην πρωκτολογία. Τα πλεονεκτήματα του εκφυλισμού περιλαμβάνουν: την απουσία πόνου, την ικανότητα χρήσης αυτής της μεθόδου σε οποιοδήποτε στάδιο ανάπτυξης της νόσου, την απουσία τραυμάτων μετά από χειρουργική επέμβαση. Ως εκ τούτου, ο εκφυλισμός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης των αιμορροΐδων.

Θεραπεία των αιμορροΐδων με αντιβιοτικά

Τα αντιβιοτικά είναι φάρμακα που σκοτώνουν σκόπιμα και επιλεκτικά ορισμένους οργανισμούς. Τα αντιβιοτικά δρουν σε ορισμένους τύπους μικροοργανισμών, αυτοί είναι συνήθως μικροοργανισμοί που προκαλούν οδυνηρές διεργασίες στο ανθρώπινο σώμα.

Με έντονη φλεγμονή των αιμορροΐδων, είναι απαραίτητο να καταφύγουμε σε αντιβιοτικά, καθώς τα πρώτα σημάδια φλεγμονής μπορούν να εξαλειφθούν με τη βοήθεια υγειονομικών διαδικασιών ή με τη χρήση αναλγητικών.

Τα αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται συχνά στην οξεία αιμορροϊκή θρόμβωση. Για οξείες αιμορροΐδες, το αντιβιοτικό γενταμυκίνη λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα, 160 mg. Συνήθως, η λήψη γενταμικίνης για 10 ημέρες θα βοηθήσει στη διακοπή της θρόμβωσης των οζιδίων και στην ανακούφιση του πόνου του ασθενούς.

Χειρουργική (χειρουργική) θεραπεία

Η χειρουργική θεραπεία των αιμορροΐδων χρησιμοποιείται για οξείες αιμορροΐδες όταν η πορεία τους συνοδεύεται από έντονη αιμορραγία. Η χειρουργική θεραπεία για αιμορροΐδες είναι η πιο ριζική λύση στο πρόβλημα

Η χειρουργική θεραπεία των αιμορροΐδων έχει τις δικές της ενδείξεις για χειρουργική επέμβαση, ιδίως:

 • εάν ο ασθενής δεν αναρρώσει μετά τη χρήση συντηρητικών μεθόδων θεραπείας.
 • όταν η ασθένεια επηρεάζει την ποιότητα ζωής του ασθενούς και επηρεάζει την ικανότητά του να εργάζεται ·
 • εάν η πρόπτωση του εξογκώματος γίνει κανονική, με κάθε κίνηση του εντέρου.

Η χειρουργική θεραπεία των αιμορροΐδων είναι κατάλληλη για νέους των οποίων η ασθένεια υποχωρεί με έντονη αιμορραγία που δεν σταματά με τη βοήθεια ελάχιστα επεμβατικών θεραπειών. Η επέμβαση μπορεί επίσης να συνταγογραφηθεί σε άτομα μεσήλικας με τακτικές παροξύνσεις. Επιπλέον, η επέμβαση είναι απαραίτητα συνταγογραφούμενη για σοβαρό στάδιο θρόμβωσης αιμορροΐδων στο ύπαιθρο.

Η χειρουργική θεραπεία των αιμορροΐδων μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο σε γενικά νοσοκομεία της πόλης όσο και σε εξειδικευμένες πρωκτολογικές κλινικές.

 • Οι ακόλουθοι παράγοντες μπορούν να διαταράξουν τη λειτουργία:
 • εάν ο ασθενής δεν είναι σίγουρος ότι βρίσκεται στην πλάτη του για μεγάλο χρονικό διάστημα
 • όταν ο ασθενής έχει μειωμένη ικανότητα του σώματος να θεραπεύει πληγές.
 • πιθανή διαταραχή στην ούρηση
 • πιθανή ανάπτυξη παραπληκτίτιδας στους άνδρες.

Ο κύριος τύπος χειρουργικής θεραπείας για αιμορροΐδες είναι η αιμορροϊδεκτομή - θεραπεία της νόσου στα στάδια 3 και 4 και η θρόμβωση των αιμορροΐδων. Με τη βοήθεια αιμορροϊδεκτομής, με νυστέρι ή λέιζερ, κόβεται μια περιοχή του ορθικού βλεννογόνου που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον αιμορροϊδικό κόμβο. Έτσι διασχίζεται η αιμορροΐδα.

Πώς να αντιμετωπίσετε τις αιμορροΐδες στο σπίτι

Η θεραπεία με αιμορροΐδες στο σπίτι περιλαμβάνει την ικανότητα ανακούφισης της φλεγμονής των κώνων αιμορροΐδας. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να αγοράσετε τζελ, αλοιφές ή υπόθετα για αυτήν την ασθένεια, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως στα φαρμακεία. Πρέπει πρώτα να εξοικειωθείτε με την περιγραφή του φαρμάκου και να εντοπίσετε πιθανές αντενδείξεις. Εάν είστε λάτρης των παραδοσιακών θεραπειών, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας φάρμακα για αιμορροΐδες.

Για εξωτερικές αιμορροΐδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λουτρά με βότανα. Είναι απαραίτητο να βράσετε μια κουταλιά της σούπας πιπέρι γλυκού νερού σε δύο λίτρα νερού για 15 λεπτά. Μετά από 20 εγχύσεις του ζωμού, πρέπει να φιλτραριστεί. Στη συνέχεια, πρέπει να πάρετε περίπου 500 γραμμάρια ψωμιού και ψιλοκόψτε το σε δύο ποτήρια γάλα. Επίσης, το ζεστό γάλα πρέπει να χυθεί στον ζωμό από βότανα και αυτό το μείγμα χύνεται σε μια λεκάνη. Μετά από αυτό, πρέπει να καθίσετε στην πισίνα για 15 λεπτά. Μια παρόμοια διαδικασία πρέπει να γίνεται κάθε μέρα για ένα μήνα.

Μπορείτε να φτιάξετε κλύσματα από φρέσκο βάλσαμο λεμονιού. Για να το κάνετε αυτό, ψιλοκόψτε τα φύλλα με ένα μαχαίρι και περάστε τα μέσα από ένα μύλο κρέατος. Ο χυμός μπορεί να συμπιεστεί με ένα cheesecloth.

Εάν ανησυχείτε για έντονο πόνο, πάρτε ίσα μέρη φλοιού και τσουκνίδας. Ρίξτε ένα λίτρο νερό στην κορυφή και σιγοβράστε για δέκα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Είναι απαραίτητο να επιμείνουμε στον ζωμό και να πίνουμε ένα ποτήρι 4 φορές την ημέρα.

Η θεραπεία του εαυτού σας για αιμορροΐδες στο σπίτι μπορεί να αποδώσει, αλλά μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση ταυτόχρονα. Και εάν δεν πάρετε έγκαιρα σε έναν ειδικό για εξέταση, η ασθένεια μπορεί να μετακινηθεί σε ένα νέο στάδιο, το οποίο απαιτεί πιο σοβαρή θεραπεία. Επομένως, είναι δυνατόν να επιτραπεί η κατ 'οίκον θεραπεία των αιμορροΐδων μόνο στο πρώτο στάδιο της νόσου, με επακόλουθη βελτίωση της κατάστασης μετά τη θεραπεία στο σπίτι.